Over ons

Wij zijn Annemieke Gerdes  en Rene van Dijk. 

We hebben onze sporen verdiend in de zorg en beschikken beide over een ruime kennis en ervaring in de zorg. Wij hebben met heel diverse groepen gewerkt binnen de zorg voor mensen met een (verstandelijke) beperking, maatschappelijke opvang, verslavingszorg en jeugdzorg, zowel in de woon- als de activiteitenbegeleiding. Wij hebben elkaar leren kennen toen wij beiden werkzaam waren binnen de gesloten jeugdzorg. De keuze om samen een gezinshuis te starten kwam uit de overtuiging dat de zorg aan kwetsbare kinderen en hun gezinnen beter kan binnen een kleine setting.

René (1955) na een loopbaan als meubelmaker, interieur-bouwer en planner in de transportsector gekozen voor de zorg omdat hier zijn hart ligt en het hem veel voldoening schenkt mensen weer op weg te helpen. Hij is in het bezit van het diploma SPW-4. René is open, energiek, zorgzaam, positief, creatief en een echte doener. Hij is meestal te vinden in de tuin, werkplaats of de wei. 

Annemieke (1963) heeft al jong de keuze gemaakt voor een loopbaan in de zorg. Na de opleiding MBO- Arbeids- Therapie is zij juni 2012 afgestudeerd als HBO Pedagoog. In 2021de post HBO opleiding Hulpverlening met paarden. Annemieke is met name geïnteresseerd in (complex) gedrag en het duiden hiervan. Zij geniet erg van het groeiproces van mensen, kan goed observeren, analyseren en aanvoelen wat mensen nodig hebben. Naast professional is Annemieke ook ervaringsdeskundige met een zoon met PDD-NOS. Zij is rustig, geduldig, positief en doelgericht. En een enthousiast “paardenmens”. De denker en beschouwer van ons twee. Wij vullen elkaar goed aan en vormen samen een hecht team. Annemieke is SKJ geregistreerd.

Sinds 2010 hebben wij samen ervaring opgedaan als gezinshuisouders, 2 jaar in loondienst binnen een gezinshuis voor kinderen van reizende ouders, 6 jaar als franchisenemers van De Driestroom. Hier hadden wij, als zelfstandig ondernemers, verscheidene meisjes in huis met een (L)VB en/of complex trauma tussen de 4 en 18 jaar. Dit betrof ook een behandelsetting. Daarnaast verzorgden wij logeeropvang voor kinderen van collega gezinshuizen. In die tijd hebben wij ook meerdere thuiszitters in huis gehad die niet naar school konden.

Wij zijn in staat mensen te motiveren en enthousiasmeren, en werken vanuit gelijkwaardigheid, betrokkenheid en respect, met een open, ruime blik. Ook zijn wij in staat creatieve oplossingen te verzinnen voor complexe problemen. Wij hebben een positieve instelling, geduld, maken gemakkelijk contact, en zijn niet bang om “door te pakken”.  Wij zijn in staat onszelf en elkaar kritisch te volgen en verbeteren, aangezien wij ons eigen “gereedschap” zijn. Wij zijn goed in staat onszelf te verplaatsen in anderen en ons in te leven in hun wereld. 

Wij gaan uit van de mogelijkheden van mensen en geloven in de kracht van positief opvoeden.